Предлагат почетни значки за две момчета, хванали опасен престъпник в Бургас

18:07, 14 ное 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници Георги Дракалиев и Антон Вечерников предлагат да бъдат удостоени с „Почетна значка на Община Бургас“ двама младежи, заловили с голи ръце опасен престъпник.

Отличилите се младежите се казват Александър Димитров Пеев на 19 години и Радостин Живков Богданов на 22 години, и двамата са бургазлии.

Проявата на героизъм е от 21-ри октомври тази година, когато младежите са предотвратили кражба на дамска раница с лични вещи, собственост на 54-годишна софиянка. Те задържали до пристигането на полицията 30-годишния Х. А. от Стралджа, който грабнал чантата на жената от лятната градина на хотел „Форс“ и се опитал да избяга. Двамата млади бургазлии настигнали и хванали злосторника. Същият малко по-рано опитал да издърпа неуспешно и дамската чанта на 67-годишна бургазлийка до жп гарата, която паднала и си счупила лявата подбедрица.

В полицията станало ясно, че задържаният крадец е с богато криминално минало, като е лежал в затвора и за убийство.

„Тяхната адекватна и смела реакция безспорно заслужава адмирации и поощрение. Ние сме убедени, че такива действия трябва да служат за добър пример за обществено поведение в нашата община, затова считаме, че е необходимо и двамата да бъдат отличени от Общински съвет-Бургас“ – мотивират се Дракалиев и Вечерников.

Предложението ще бъде гласувано на предстоящата сесия на местния парламент в края на месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама