Деца търсят човек за пример в Разград

16:21, 14 ное 16 25 680 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разград ще бъде домакин на събитие от поредицата „Деца търсят човек за пример„ на фондация „Заедно в час”. Срещата ще се състои на 17 ноември от 18.30 ч. в хотел "Cartoon", съобщиха организаторите.

Присъстващите ще имат възможност да се срещнат с добрите и успешни примери - настоящи учители, които участват в програмата на „Заедно в час”. Ще се запознаят и с целта, а именно - заедно да се преборят с неравенството в българското образование.

Ще бъдат обсъдени предизвикателствата, срещани от учениците в малките населени места, които нямат достъп до същите възможности, като техните връстници в големите градове. Децата от семейства с нисък социален статус изостават с до три години от своите по-привилегировани връстници, а тези, чиито майчин език не е български, отпадат по-често от училище. Гостите ще имат възможност да се поставят на мястото на учениците и на учителите, за да решат заедно казуси от опита на учители по програма „Заедно в час“.

Входът за събитието е свободен, но се изисква предварителна регистрация на адрес: http://bit.ly/RazgradPrimer.

Основната мисия на организация „Заедно в час“ е свързана с подобряване на достъпа до качествено образование на децата, независимо от това кое училище посещават, в кое населено място живеят и какви са финансовите възможности на родителите им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама