Плевнелиев и Радев ще водят консултации за служебния кабинет

16:09, 14 ное 16 / Политика 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новоизбраният президент Румен Радев се срещна с настоящия държавен глава Росен Плевнелиев в сградата на президентството на бул. „Дондуков“ 2. Двамата обмениха мнения по актуалната политическа ситуация в страната след изборите и след внесената от министър-председателя Бойко Борисов оставка на правителството. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава след срещата, която продължи близо час и половина.

Двамата ще се консултират взаимно при сформирането на служебен кабинет след оставката на Кабинета „Борисов 2“, заяви на излизане от президентството Радев. По неговите думи все още е рано да говори кои ще са съветниците му.

Плевнелиев и Радев са обсъдили и необходимите стъпки през следващите дни и месеци, които президентската администрация и отговорните политически фактори в страната трябва да предприемат.

„От изключителна важност е да бъде запазено спокойствието в България, да бъде осигурена предвидимост и яснота относно предстоящите действия на институциите, съгласно записаните в Конституцията механизми и процедури на приемственост в изпълнителната и в законодателната власт“, категорични са президентите.

Двамата са на мнение, че изборният процес на президентските избори и националния референдум е протекъл без сериозни нарушения, по демократичен и легитимен начин.

Относно настоящата политическа ситуация в страната настоящият и новоизбраният президент са категорични, че са необходими координирани и максимално публични и прозрачни действия на всички отговорни институции.

За да бъде избегната политическа криза в страната, е необходимо да бъдат избягвани всякакви едностранни действия на която и да е институция, а политическият и междуинституционалният диалог са основа за преодоляване на напрежението в обществото в следизборна ситуация, са отбелязали Плевнелиев и Радев по време на разговора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама