ГЕРБ няма да оттегли Бюджет 2017

15:16, 14 ное 16 / Политика 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ГЕРБ няма да оттегли от Народното събрание законопроекта за държавен бюджет за 2017 г. Бюджетът е изготвен от Министерството на финансите и приет от Министерския съвет. Той мина и на първо четене през ресорната комисия в парламента.

„Правителството не се отказва от нито една от политиките, които провежда от встъпването си на власт преди две години. За нас те остават актуални и докато изпълняваме своите правомощия, ще продължим да работим по тяхната реализация“. Това се казва в официалната позиция на финансовия министър Владислав Горанов във връзка с депозираната оставка на ГЕРБ, след като управляващата партия загуби на президентските избори.

„Наше категорично убеждение, към което сме се придържали през последните две години, е, че не бива бюджетът да бъде заложник на безпринципно политическо противопоставяне. Няма да допуснем и той да става жертва на популизъм", коментира Горанов.

По неговите думи кабинетът „Борисов 2“ ще продължи да отстоява политиките в държавния бюджет за 2017 г. „Затова не предвиждаме неговото изтегляне от Народното събрание. Оставяме на народните представители да подходят отговорно към дебатите за приемането му и да вземат решение за неговото приемане", се казва още в позицията на министъра.

Бюджет 2017 г. може да бъде приет във вида, в който е предложен, до края на годината, ако парламентарните групи постигнат съгласие. В противен случай през новата година министерствата ще работят по Бюджет 2016 г., като за всеки месец ще се изпълнява 1/12 от бюджета за 2016 г. Това обаче може да продължи само три месеца – до края на март 2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама