Тотев: Ще работим с новия президент, приемаме фактите и продължаваме напред

14:42, 14 ное 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Избори като избори - приемат се резултатите и естественото е да се направят съответните изводи. Не можем да кажем на такъв резултат, че  сме се представили добре, но 65 000 гласа за ГЕРБ в Пловдив е добър резултат. Това заяви кметът на Пловдив Иван Тотев, цитиран от Радио Пловдив. 

Като аргумент той подчерта, че получените на балотажа гласове в подкрепа на ГЕРБ са повече, отколкото спечелените миналата година по време на кметските избори. По думите му фактът свидетелства за това, че високият потенциал в брой гласове на партията от над  1 милион и 200 000 гласа  съществува  и изрази съмнение  дали има друга партия, която би стигнала подобен потенциал. 

Според Тотев  този факт затвърждава позициите на ГЕРБ, включително и на местно ниво, тъй като при евентуални местни избори резултатът за ГЕРБ би бил много добър. Тотев обаче не отрече, че  БСП  е получила по голяма подкрепа  в Пловдив – 86 000 гласа на хора, предпочели другия кандидат.  

Не е тайна фактът, че единият кандидат бе приет добре от хората, другия – не беше приет.  Г-жа Цачева е един прекрасен и много подготвен човек  и мисля, че тя би била един много добър президент.  Хората обаче са предпочели бъдещия президент да е Радев и това ще е президентът, за който ние ще работим, за да бъде страната стабилна.  Приемаме фактите и продължаваме напред, заяви Тотев.  

Той обаче бе категоричен, че елементът на протестен вот е акумулиран  от много факти, за които има и причина, подтикнала пловдивчани към този вот. Щом резултатът е такъв  в цялата страна обаче трябва да стане ясно, че причината не и на местно, а  на централно ниво, което е предизвикало този резултат - дали този вот е протестен, дали това е кандидат, който не е приет от хората, резултатите тепърва ще бъдат анализирани, подчерта още кметът Иван  Тотев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама