Бъдещи русенски юристи се запознаха с ревизионното производство

14:31, 14 ное 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За втора година офисът на НАП в Русе и Юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“ провеждат съвместна практическа лектория по данъчно законодателство. Информация за проведеното обучение съобщават домакините от Приходната агенция.

С идеята още от студентската скамейка теорията да се свърже с практиката нейни инициатори са главен асистент д-р Ваня Пантелеева с подкрепата на Декана на факултета проф. д-р Лъчезар Дачев.  

За повече от 40 студенти от 4-ти курс в специалност „Право“  заседателната зала в офиса на НАП се превърна в модерна учебна аула, в която повод за обсъждане станаха 2 мултимедийни презентации, подготвени от юрисконсултите на русенската приходна администрация Биляна Георгиева и Здравко Енев. Първата е акцентирана върху ревизионното производство и фазите му по обжалване, а втората за данъчни нарушения и наказанията за тях.

Задълбоченото представяне на актуалната данъчна практика не само даде солидни познания на бъдещите юристи за предстоящия им изпит по „Данъчно право“, но и ги подтикна към поредица въпроси. От особен  интерес за тях се оказа фискалната необходимост от дирекцията в НАП за специално обслужване на големите данъкоплатци и осигурители в страната и условията към фирмите за включването им в нейния обхват. С много професионални доводи – и от юридическа, и от данъчна гледна точка  се търсеше основната цел на срещата за изграждане на  практически познания на студентите по данъчно право.      

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама