Румяна Ченалова очаква да я обвинят за "Яневагейт"

14:19, 14 ное 16 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият съдия Румяна Ченалова даде показания по аферата „Яневагейт“ в Столичната следствена служба, съобщи БНР.

Разследването около скандалните записи между нея, адвокат Момчил Мондешки и бившия шеф на Софийския градски съд Владимира Янева беше възобновено, след като Мондешки заяви, че разговорите били записвани умишлено, за да бъдат използвани като „застраховка“ при проблеми с прокуратурата и Висшия съдебен съвет.

Ченалова дава за втори път показания по случая. Тя обаче твърди, че разговорите са истински, а не са инсценирани. По нейните думи Владимира Янева е разпитана в следствието миналия четвъртък, а Мондешки – преди десетина дни.

Основният въпрос, който е бил задаван от разследващите е „Кой е правил записите“. Ченалова отрича да е тя, но предполага, че именно на нея ще й бъде повдигнато обвинение за незаконно записване.

Бившия съдия добави, че важният въпрос в случая е дали съдържанието на разговорите е вярно и изрази съмнение, че прокуратурата ще извърши разследване в тази насока.

„Обстоятелството, че правителството е в оставка, няма да попречи на главния прокурор да продължи своята дейност, за съжаление. И за съжаление - още три години нещата ще бъдат такива, каквито са - страх, образуване на досъдебни производства, сплашване - това е ситуацията. Прокуратурата в България е по-страшна, отколкото по време на комунистическия режим“, каза още Ченалова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама