Бургаски риболовци изнесоха 100 чувала с отпадъци от язовир „Порой”

11:23, 14 ное 16 / Любопитно 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
25 бургаски любители риболовци се включиха в акция за почистване на язовир "Порой", намиращ се на територията на община Поморие. През изминалия уикенд те са напълнили и извозили близо 100 чувала с отпадъци от големия водоем, съобщиха от Община Бургас.

Инициативата за почистването е на 35-годишния бургазлия Димитър Николов, модератор на фейсбук групата "Риболов край Бургас", която има близо 6000 последователи. Всички те имат обща политика - да проповядват уважение към природата и съхранение на нейните ресурси.

"Гордея се с всеки един от колегите и приятелите, които подкрепиха тази инициатива. Надявам се следващия път да се съберем много повече съвестни риболовци и природолюбци, за да покажем, че искаме да се наслаждаваме на хобито си сред чиста девствена природа!", каза  Димитър Николов.

Членовете на групата призовават всички туристи, ловци и рибари винаги да събират отпадъците си и да възпитават от малки децата да се грижат за природата.

През декември в Бургас отново ще се раздава безплатен вестник, посветен на градския празник Никулден. Две страници от него ще бъдат запълнени с уникални снимки, предоставени от фейсбук групата. На тях ще бъдат отпечатани някои от най-големите и качествени риби, уловени през 2016 година в морето или сладководните водоеми на Бургас. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама