Клуб по състезателни дебати организираха младежите от ОМД - Русе

09:54, 14 ное 16 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 12 ноември в Общински Младежки Дом Русе се проведе откриването на първият градски клуб по състезателни дебати в град Русе, съобщават организаторите. Представители на 4 гимназии (ПМГ "Баба Тонка", ПАГ "Гео Милев" ,СОУЕЕ "Константин Кирил философ" и ПГ ПО ТУРИЗЪМ „Иван П. Павлов”) и много гости напълниха една от залите на Младежкия Дом. 

Събитието беше открито от Красимира Николаева - Директор на Младежки дом Русе  и Ирена Петрова – Директор Дирекция „Образование и Култура” на Община Русе. Специално за откриването на русенския клуб дойдоха дебатьори от страната, сред които - Даниел Георгиев- член на Управителния съвет на Асоциация дебати София и участник в клуба към Софийския Технически Университет, който е един от първите създадени на територията на гр. София и е с дълга история. Другият специален гост бе Любослав Ангелов, който е представител на шуменската дебатьорска общност, съдия на SDA 2015 (Sofia Debate Association), участник в Белград Оупън, Шумен Оупън и много други. 

След официалното откриване се проведе примерен дебат във формата Британски парламентарен  дебат, като участниците в него бяха най-опитните дебатьори на Русе и двамата специални гости. Темата, по която дебатираха младежите  бе: Това Правителство (ТП) ще позволи на децата да избират предметите, които изучават в училище, като тя бе специално избрана за да може да бъде обвързана и коментирана от аудиторията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама