Международен екип от ветеринари отчете успешна безплатна кампания в Сливен

09:23, 14 ное 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Международен екип от ветеринари на Анимъл Спей Нютър Интернешънъл (ASNI) отчита като успешна четвъртата поред безплатна кампания за кастрация на кучета и котки в област Сливен. Тя се проведе  в периода 28 – 30 октомври и обхвана 46 домашни кучета, както и 159 котки, от които около 55 бездомни, доведени от доброволци, а останалите - от техните стопани.

Двама подходящо квалифицирани и опитни румънски ветеринарни лекари извършиха деликатните хирургически операции в бърза последователност, подпомогнати от двама ветеринарни техници и един доброволец от Норвегия, притежаващ необходимите умения. Представителите на ASNI извършват лапароскопски операции,  които оставят едва доловими белези, за разлика от повечето традиционни методи.  По целия свят те работят за намаляване на популацията на бездомни и нежелани кучета и котки, използвайки  най-модерните и хуманни методи.

Общият брой на животните, преминали процедурата по кастрация в региона на град Сливен от ASNI, заедно с тези 205 котки и кучета, кастрирани миналия месец, възлиза на повече от 600.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама