Шахматен клуб "Спартак Плевен XXI"се завърна с бронзови медали от Боровец

09:11, 14 ное 16 / Спорт 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 От 7 до 11 ноември в Боровец се проведе Държавното отборно първенство по шахмат за момчета до 12 години. В него се включиха 8 отбора.Те играха по система "Всеки срещу Всеки". Регламентът допуска участието на момиче в мъжки отбор и затова треньорът Михаил Гигов реши  Белослава Кръстева да играе при момчетата.

Така отборът бе в състав  Кристиан Милев, Белослава Кръстева, Кристиан Георгиев и Светлен Иванов.

Първенството започна много лошо за "Спартак Плевен XXI", след като в  първия кръг бе допусната тежка загуба с 0,5:3,5 от отбора на "Бургас-64" които по-късно станаха и шампиони.Последва победа с 3-1 срещу "Виктори"(Благоевград).

В третият кръг отборът на"Спартак Плевен XXI",загуби драматично с 1,5:2,5 от "Енергия"(Добрич).Това постави плевенеския тим в крайно неблагоприятно положение,тъй като всяка загуба го лишаваше от шансове за медал.Отборът обаче не допусна изненади.

Последваха победи с 3:1 срещу "Пловдив-Б" и с 4:0 срещу "Елит"(София).В предпоследния кръг плевенчани изиграха много тежък мач срещу прекия конкурент за медали "Етър"(В.Търново). обаче го спечелиха с 3:1  .Така в последната среща срещу "Пловдив-А" равен мач им осигуряваше трето място,а при победа можеше да станат и втори.При загуба обаче оставаха чак пети.

Плевенският тим обаче се справи и победи с 2,5:1,5.В същият кръг отборът на  "Енергия"(Добрич) с мъка се добра до 2:2 срещу "Елит"(София) и си запази второто място, а за отбора на "Спартак Плевен XXI" останаха бронзовите медали.

Това е и първи медал за младия треньор на отбора Михаил Гигов от отборно първенство.Отборът бе със средна възраст 10 години и от плевенският клуб очакват успехи и в бъдеще  .

                                            

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама