Продължава делото срещу полицаи за лъжесвидетелстване

08:02, 14 ное 16 25 510 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Районния съд във Варна днес продължава наказателното дело за лъжесвидетелстване срещу бившите служители на Общинската полиция Йорданка Манушкина и Илиян Танев. Двамата са обвинени в даване на неистински показания при разпит в качеството им на свидетели пред съда и пред разследващ полицай във връзка със скандал за паркиране в Морската градина, при който през февруари 2014 г. бе задържан по обвинение в хулиганство бизнесменът Лъчезар Братоев.

Бившите вече полицаи свидетелстваха, че Братоев се е съпротивлявал с използване на физическа сила, а по отношение на Манушкина правил непристойни предложения и дори я опипал по време на разпита си във Второ районно управление на полицията. Впоследствие бизнесменът бе оправдан по повдигнатите обвинения, а прокуратурата повдигна обвинения на униформените, които са го задържали.

Досега по делото бяха изслушани показанията на множество  свидетели, бяха  събирани и приобщени различни писмени доказателства. На заседанието, насрочено за 9 ч. днес, предстоят разпити на призовани, но неявили се досега по уважителни причини свидетели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама