НАП Пловдив пак подгони длъжниците, изпращат 44 000 писма

18:39, 12 ное 16 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В дирекция „Събиране“ при ТД на НАП Пловдив тече кампания за информиране на лица и фирми с просрочени задължения чрез изпращане на „Разпореждания за присъединяване“. Това са документи, с които НАП уведомява лицата с неплатени в срок задължения, за които има образувани изпълнителни дела, че към тях вече са включени и новите им задължения. В следствие на което се пристъпва към тяхното събиране, чрез налагане на запори върху банкови сметки, имущество и доходи, вкл. работни заплати на физическите лица. 

В случаите  на липса на ликвидни средства, НАП препоръчва на задължените лица да се свържат с публичните изпълнители с предложение на краткосрочни погасителни планове, за покриване на задълженията за срок  до 3 месеца от датата на получаване на известието, на упоменатите телефони за връзка в разпореждането или на място дирекция „Събиране“.

За Пловдив и региона до края на тази година ще бъдат разпратени 44 176 писмени известия за плащане на просрочени задължения, от които над 20 000 вече са изпратени.

С въвеждането на новата информационна система „ИС Събиране“ в НАП и автоматизирането на процеса по образуване и присъединяване на задължения в изпълнително дело, действията спрямо лица забавили плащанията извън законоустановените срокове, ще се извършва регулярно. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама