Правителството даде 109 хил. лв. за подобряване административния капацитет на Афганистан

19:56, 09 ное 16 / Политика 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството дава 109 хил. лв. на МВнР, които да помогнат за подобряване административния капацитет на Афганистан. Toва се казва в съобщение с решенията на Министерски съвет от сряда.

"Правителството одобри вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики по бюджета на Министерство на външните работи за 2016 г. Така ще бъдат осигурени 109 725 лв. за изпълнение на проект за обучение „Повишаване на административния капацитет в Ислямска република Афганистан“ на Дипломатическия институт към министъра на външните работи по линия на сътрудничеството за развитие", пише в съобщението.

Осигуряват се и 80 000 лв. за дейности по регламентираното участие на Дипломатическия институт и държавния културен институт към министъра на външните работи в рамките на Председателството на процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа. Дейностите включват организиране на конференция, посветена на миграционната криза, на Зимно училище за млади дипломати, издаване на специализиран брой на списание „Дипломация“, посветен на Българското председателство на ПСЮИЕ, както и организиране на планираните по линия на Председателството културни събития до края на годината.

Одобрени бяха и вътрешнокомпенсирани промени по бюджета на Министерството на икономиката. За сметка на реализирани икономии по показател „Субсидии за нефинансови предприятия“ на програма „Насърчаване на предприемачеството и иновациите” с 1 млн. лв. се увеличават средствата по бюджетна програма „Реализация на експортния потенциал и участие в търговската политика на Европейския съюз“.

С тези средства Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия финансира изграждането на система за електронна комуникация със службите по търговско-икономически въпроси в чужбина и бизнеса, изграждането и оборудването на зала за провеждане на мероприятия и срещи; подмяна на остаряла компютърна и офис техника; провеждане на промоционални проява във връзка със стимулиране на износа на българските малки и средни предприятия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама