Русенското СУ "Йордан Йовков" отбелязва 59 години от създаването си

19:03, 09 ное 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 09.11.2016 г., СУ „Йордан Йовков“ в Русе чества 59 години от създаването си. Училището носи името на един от великите български писатели, Йордан Йовков, роден именно на 9 ноември.

Събитието уважиха Станимир Станчев, заместник областен управител на област Русе, доц. Десислава Атанасова от РУ „Ангел Кънчев“, Кремена Кръстева, инспектор в Община Русе, отец Владимир от храм „Свети Георги“ и други. Информация за честванията съобщават от Областна администрация - Русе.

В своето приветствие, Станимир Станчев е изразил задоволство, че е част от годишнината на училището, чийто възпитаник е и той. Той е споделил и спомени, които го свързват с училището в  търсенето на справедливостта, добротата и нравствените ценности, които се учат именно тук. Заместник областният управител  е пожелал на учителите да продължават да творят своите добри дела, да имат вяра и да се вдъхновяват и в бъдеще от своя забележителен патрон.

На учениците е пожелал да са здрави и да не се отказват от мечтите си и да не забравят, че няма нищо по-красиво и по-добро от родното училище и от родината.

Станчев е връчил и поздравителен адрес от името на доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе.

Празникът е продължил с богата програма, в която се включиха талантливи възпитаници на средното училище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама