Предстои да бъде подписан договорът за "Воден цикъл Плевен-Долна Митрополия"

18:48, 09 ное 16 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В близките дни предстои подписване на договора за финансиране на „Воден цикъл Плевен – Долна Митрополия“. Това съобщи в Долна Митрополия днес заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова. Община Плевен съвместно с Община Долна Митрополия депозираха на 1 март тази година  проектно предложение в МОСВ  за кандидатстване по процедурата „Изпълнение на ранни ВиК проекти”.

 

Проектът „Интегриран воден цикъл Плевен –Долна Митрополия” има за цел да подобри ВиК-обслужването на агломерациите Плевен, Тръстеник, Долна Митрополия, Ясен и Буковлък.

 

В предложението са включени реконструкция, рехабилитация и модернизация на общата пречиствателна станция за отпадни води в Плевен, която обслужва група населени места от общините Плевен и Долна Митрополия.

 

В проекта е включено и изграждане на ВиК мрежи на Ясен, Буковлък, Долна Митрополия и Тръстеник – рехабилитация на главни и второстепенни водопроводни клонове и сградни отклонения към мрежите; изграждане на битова канализация с главни клонове и второстепенни клонове и сградни отклонения; изграждане на нова дъждовна канализация; изграждане на нова Канализационна помпена станция (КПС) гр. Тръстеник и с. Ясен и канализационен колектор.

 

В Долна МитрополияЗам.-министърът на околната среда и водите  Атанаска Николова, съвместно с кмета на Община Долна Митрополия Поля Цоновска, направиха проверка на място на проект изпълнен по ПУДООС.

 

Въпреки проливния дъжд, зам.-министър Николова разгледа подробно новия обект – външен фитнес, който е финансиран през 2016 г., както и разположената в непосредствена близост детска площадка изградена по същия проект през 2012 г. Николова остана доволна от комплексното решение на двете площадки, разположени една до друга.

 

Зам.-министърът се съгласи с мнението на кмета Поля Цоновска и обеща да бъде взето под внимание при следваща сесия на прием на подобни проекти, общините, които дофинансират проекти на ПУДООС, да получават повече точки. Община Долна Митрополия е дофинансирала със собствени средства всички досега изпълнени проекти по ПУДООС.

На проверката присъстваха и кметът на Тръстеник Емил Денков, инж. Рени Атанасова – директор на РИОСВ – Плевен и други експерти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама