Ананиева успокои страстите в „Йовков“: Нито ще ви закриваме, нито ще ви местим

18:48, 09 ное 16 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„От името на Община Бургас заявявам категорично, че никой няма намерение нито да закрива, нито да премества училище „Йордан Йовков“. Това каза зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева пред учителите, родителите и учениците на школото в жк „Изгрев“, които тази вечер, в деня на патронния му празник, излязоха на протест срещу слуховете за местенето им в сградата на друго училище. Нейните думи бяха посрещнати с бурни възклицания на радост от възпитаниците на „Йордан Йовков“.

Ананиева добави, че вратите на Община Бургас са отворени за учителите, за директора и за родителите на школото. Тя обаче заяви, че иска да види проекти по европейската програма „Еразъм+“ и на Министерството на образованието, спечелени от СУ „Йордан Йовков“. И е уверена, че тази енергия, която се е събрала днес за протеста, може да помогне много училището да се превърне в едно от проспериращите в Бургас. Тя призова Общината и школото да си подадат ръка, за да стане СУ „Йордан Йовков“ по-добро от сега.

„Аз искам от този празник вие да си тръгнете спокойни и сигурни, че нищо лошо няма да се случи на учениците, на учителите и на който и да е в това училище. И ще кажа – за 9 години, откакто е екипът на г-н Николов, ние сме единствената Община, която не е закрила нито едно училище на територията си, дори и най-малките. Помагаме на всички, но има още много неща, по които да работим заедно“, заяви Йорданка Ананиева и честити празника на присъстващите.

От страна на училищното настоятелство заявиха, че вероятно изобщо е нямало да се стигне до този протест, ако на откриването на учебната година е имало представител на Община Бургас, пред който родителите да поставят въпросите, които ги тревожат, и ако Ананиева е идвала да погледне как върви санирането. Те са щастливи, че най-после са застанали очи в очи с нея и са си казали нещата в прав текст.

„Училищното настоятелство никога не е преставало да работи в полза и за доброто на училището. Винаги ще бъдем така единни и силни и ще защитаваме това, което смятаме, че е най-правилно за нас като родители, ученици и учители“, каза председателят на настоятелството г-н Костадинов.

След успокояването на страстите празникът на СУ „Йордан Йовков“ продължи в нормален ритъм.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама