Борисов към българите: Съжалявам, явно нещо съм объркал като приоритети (обновена)

18:01, 09 ное 16 / Политика 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мислех си че това, което правим се оценява, че това е добре. Мислех си, че всичко това, което направихме ръст 3% на икономиката, над 3 млрд. събрани от контрабандистите, но явно нещо съм объркал като приоритети – съжалявам. Това каза премиерът Бойко Борисов по bTV в коментар за резултата от първия тур на президентските избори, който ГЕРБ загуби от Румен Радев и евентуалната му бъдеща оставка, ако загуби и на балотажа в неделя.

Мислех че като санираме блокове – всяко семейств получава 15 хил. лв. на практика, за пенсионерите даваме от контрабандистите, изплатихме вересиите на предишно правителство. Изведннъж протестен вот, защо? Ясно е, че това не е приоритета на държавата, допълни още премиерът Борисов.

"Старахме се много, старахме се истински. Грешката за този резултат е изцяло моя", призна министър-председателят.

В коментар за избора на Тръмп за президент на САЩ премиерът заяви, че след два-три месеца ще стане ясно каква ще е политиката на новия държавен глава - "на времето за Рейгън си мислехме едно, а стана друго. Едно се говори в предизборната кампания".

Референдум

Борисов също така помоли Слави Трифонов да поеме отговорност за действията си като създаде партия. По думите на премиера ако въпросите от референдума  бъдат узаконени това няма да доведе до нищо добро.

За мен беше важно какво ще каже народа, винаги съм се съобразявал с мнението на хората. Би било груба гршека ЦИК за 13 хил. гласа да се захваща за буквата ил ида брои бю;етини. Затова взехме решение в ГЕРБ да подкрепим и трите неща.

"Едното от тях ще доведе олигархията пряко в управлението на страната – субсидията от 1 лв. Аз съм създал партията без 1 лв., без субсидия. Нещо повече, сегашните субсидии бяха гласувани от Тройната коалиция", коментира премиерът.

"Глас народен, глас Божи", заяви Борисов и допълни, че тъй като 3,5 млн. души са гласували на референдума, партия ГЕРБ оттук нататък ще направи всичко възможно въпросите да минат в парламента, ако ЦИК не обяви задължителния му характер, след официалното преброяване на гласовете.

Искам Трифонов да слезе от сцената, да си направи партията и да носи отговорност. Да дойде и солидарно с партията да носи отговорност с останалите партии, заяви обаче премиерът Борисов и предупреди, че ако субсидията стане един лев "ще започнат куфарчетата и олигарсите да влизат директно в партиите", но по думите му това е поискал народът.

"ГЕРБ може да работи и без пари", отбеляза той, но твърдо заяви, че въпросите ще минат в парламента и партията му ще работи за това.

Борисов обаче настоя, Слави Трифонов да обещае, че "като направи партия да не каже, абе сбъркахме с толкова малка субсидия".

"Той вече е много повече от партия и трябва да носи отговорност", каза в заключение за Слави Трифонов премиерът.

Апокалипсис

Премиерът Борисов каза още, че се е скарал на министрите и кметовете си, че са плашили хората с това какво ще се случи, ако Цецка Цачева не бъде избрана за президент - "Без петел ще съмне", обощи ситуацията Борисов.

"От сутрин до вечер, в блокове, вечерни предавания, всичко беше срещу нас, карикатуристи и други", оплака се още премиерът.

ген. Румен Радев

Премиерът Борисов се обърна към кандидата за президент Румен Радев като каза, че ще си удържи на думата, както го предизвика той, и ще си подаде оставката ако Цачева загуби на втори тур. Той оправда извъртането на думите си за оставката с близките резултати между двамата кандидати и с това, че "ние нямаме в един тур изборите, имаме в два". Все пак премиерът призна, че може би не е трябвало да залага правителството. Той обеща отново да си подаде оставката, ако загуби ГЕРБ на балотажа, но ако спечели Цачева няма да го направи.

Борисов се обърна към Радев да каже в ефир дали е изпълнил всички искания на ген. Радев като главнокомандващ ВВС, когато е бил при него с намерение да си подаде оставка от поста. Премиерът даде примери, че всяко от поисканите от Радев неща са били направени.

След изборите

"Аз съм човек на години с опит и никога не се радвам на нов началник", каза премиерът в коментар какво ще стане, ако ГЕРБ загуби, не стана ясно обаче за кои свои началници говори Борисов. На въпрос дали ще му бъде мъчно за властта, той каза, че ще му бъде мъчно "единствено ако си объркаме държавата. Първият, който ще го поздрави ще съм аз, но след това нека да мислим".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама