Градушка удари Камен и Крушаре, улиците са трудно проходими

17:53, 09 ное 16 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За последните два часа на територията на Сливен и общината валежите надвишават 10 литра на квадратен метър и ще продължат през цялата нощ, сочи справка на хидрометеорологичната обсерватория към БАН в Сливен.

Валежите са с по-висок интензитет и придружени с градушка в района на селата Камен и Крушаре. Улиците в Крушаре са трудно проходими. Няма сигнали за поражения в имотите. В този район има сигнали за пречупени клони на дървета. Взети са мерки за премахването им. Няма препятствия по междуселищната пътна мрежа. Очаква се част от дъждоприемните съоръжения да не функционират нормално заради падналите валежи и листопада.

В планинската част дъждът е придружен от умерен вятър. По данни на кметовете обстановката там е нормална, няма поражения и опасност за населението и инфраструктурата

Общинската администрация предупреждава при шофиране и преминаване по улиците и особено по места от уличното платно, където има образуван по-голям воден стълб да се шофира с повишено внимание.

Към момента няма критични участъци по реките в урбанизираната територия с опасност от влизане на водите в речното корито.

Състоянието на язовирите е нормално. Извършва се наблюдение и обмен на информация с кметовете в тези населени места, както и с контролните органи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама