СУ „Йордан Йовков” се вдигна на протест срещу геноцида, който упражнявали върху него (снимки)

17:42, 09 ное 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици учители, родители и ученици изпълниха двора пред централния вход на СУ „Йордан Йовков” в бургаския комплекс „Изгрев”. Те държат десетки плакати с надписи като „Искаме си училището”, „Запазете спокойствието на децата ни” и „Йовков е моето училище”. Същевременно по високоговорители звучат патриотични песни на "Ку-Ку бенд" и рок певицата Милена.

По този начин учители, родители и ученици изразяват своя протест срещу неофициалните информации, че те ще бъдат преместени в сградата на съседното в комплекса училище „Добри Чинтулов”, а в зданието на „Йордан Йовков” ще се настани Английската гимназия.

„Протестираме срещу геноцида, който се упражнява върху нас вече за втори път. Преди време искаха да преместят в нашата сграда Спортното училище, а след като това се размина, сега пък искат Английската гимназия. Нямаме нищо против нея, нека заповяда, но не искаме ние да си тръгваме от това училище” - заяви помощник-директорът на СУ „Йордан Йовков” Светлана Янова.

На входовете на школото учениците раздават разпечатано на лист есе на тема „Моето училище”. То е написано от шестокласничката Соня Аспарухова, като едновременно е посветено и на патронния празник на училището, и на днешния протест.

„…Ще дойде моментът, когато вече ще сме готови да се откъснем от нашето величествено дърво и да ни отвее вятърът на мечтите. Но ние винаги ще пазим спомена за нашето училище „Йордан Йовков”. И вярваме, че то – нашето могъщо дърво, ще продължава да се разклонява в центъра на комплекс „Изгрев” и никой няма да отнеме живота му!”  - се казва в есето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама