Над 100 хил. лв. са нужни спешно за спасяването на онкоболната бременна Ина

16:21, 09 ное 16 25 879 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Критично е състоянието на 23-годишната бъдеща майка Ина Георгиева от Генерал Тошево, която се бори с онкологично заболяване, съобщи годеникът й Наско Недялков. „Всеки ден за нея е ценен, тъй като туморът е агресивен“, обясни той. Затова все по-спешно е да се съберат необходимите средства за лечението на младата жена в клиника в Турция. Разчетите сочат, че  ще са нужни не по-малко от 100 хиляди лева. Те обаче са непосилни за семейството на Ина, което вече е дало над 100 хиляди лева за лечението й досега.

За да може Ина да постъпи болницата в Турция, трябва да бъдат осигурени средствата и да роди бебенцето си.

Близките и екипът на болница „Надежда“ в София, където младата жена е настанена, с в постоянен диалог, за да се прецени най-удачният момент, за да се изроди бебенцето, тъй като Ина е в седмия месец и преждевременното раждане крие своите опасности за детето.

„Предстои ни да вземем тежко решение“, обясни Недялков.  

Ина Георгиева е на 23 години от град Генерал Тошево. Когато е в петия месец на бременността, й откриват рак на ларинкса. Диагнозата е „Сквамозен клетъчен карцином”. Заради хормона на растежа ракът се е развил много бързо и вече има метастази. На 23 септември е извършена операция за отстраняване на тумора, взета е и биопсия. По-късно са били извършени и други интервенции. Досега обаче не е прилагана химиотерапия заради бременността.

Кампанията за набиране на средства в помощ на младата жена стартира преди няколко дни. „Хората са много активни. Много им благодарим“, сподели още Недялков.

Желаещите да помогнат, могат да го направят чрез поставените кутии за дарения. Такива има в магазини и на обществени места в Генерал Тошево. В Добрич такава кутия има в магазин Берьозка (до „Стара къща”).

В петък – 11 ноември, в магазин „Берьозка“ в Добрич ще се проведе и акция в помощ на Ина Георгиева. 20% от всяка покупка ще се заделят за дарения на Ина.

„Благодарим предварително! Нека заедно спасим Ина и нейното бебче!“, заявяват от магазина.

Желаещите могат да се включат и с дарения на

Банкова сметка:

IBAN: BG45BUIN95611000436747

титуляр Ина Георгиева Георгиева.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама