Началникът на лагера в Харманли твърди, че се създава изкуствено напрежение /звук/

15:44, 09 ное 16 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
42-ма бежанци в Харманли са били лекувани от краста. Това призна днес началникът на лагера Димитър Захариев. Това стана ясно дни след като от Държавната агенция за бежанците отричаха в официалните си съобщения това да е вярно. Днес общинският съветник Светлана Николова показа снимки на бежанци с дълбоки рани по тялото. Тя твърди, че се разпространява нова тропическа болест, но властите отричат.

Няма опасност от епидемия в лагера за бежанци в Харманли и изкуствено се създава напрежение, смята Димитър Захариев. Думите му бяха потвърдени от епидемиолога д-р Снежана Иванова, която обясни че, в България няма регистриран случай на лайшманиоза. На въпроса, как ще коментира снимките, Иванова бе пестелива и заяви, че тя не е дерматолог.



Бежанци обясниха пред екипа ни, че има болни сред тях. Казаха още, че имало един човек, който отишъл в аптеката да си търси лекарство, но от там го върнали и го препратили първо на доктор.

Проблемът се оказа, че се задълбочава, макар че всички твърдят, че няма опасност за населението в Харманли. Кметът Мария Киркова от ГЕРБ не дойде, въпреки че това касае града й.

Разправията между Светлана Николова, Димитър Захариев и д-р Снежана Иванова, чуйте в звуковия файл

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама