ЦИК: Още проверяваме гласовете, ще кажем до 11 ноември за референдума

14:52, 09 ное 16 / Политика 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Централната избирателна комисия отговори на обвиненията, че е манипулирала резултатите от референдума, като заяви в официално съобщение до медиите, че тя не е обвявявала, под каквато и да е форма, официални резултати от проведеното допитване на 6 ноември.

"Към настоящия момент Централната избирателна комисия продължава да изпълнява правомощията си по установяване на резултатите от националния референдум, в това число анализ на числовите данни от протоколите и анализ на несъответствията", пишат от ЦИК.

Изборният орган отбелязва, че в закона е установен петдневен срок за официално произнасяне при преброяване на бюлетините от референдума и тя ще го спази. Това означава, че в петък ще стане ясно дали ще имат задължителен характер отговорите на въпросите или ще трябва да бъдат обсъдени в парламента.

Пирпомняме, че спроед шоумена Слави Трифонов и инициативният комитет, които подготвиха референдума, Централната избирателна комисия е извършила "чудовищна манипулация с гласуването" за него. Според тях общият брой на гласувалите за референдума е 3 501 220, а за да е задължително решението на референдума, са необходими 3 500 585 гласа. Те обясняват, че ЦИК искат да извадят 13 792 гласа, защото б'летините са били пуснати в урните без плик, но по думите му законът не изисква само действителни бюлетини при отчитане на избирателната активност, а отчита всички гласове.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама