В Девня кастрят крайпътни дървета и храсти

14:38, 09 ное 16 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ударно кастрене на крайпътни дървета и шубраци в Девня, които затрудняват видимостта на шофьорите и създават предпоставки за катастрофи, бе предприето по разпореждане на кмета Свилен Шитов. Целта на тази мярка е да се осигури по-голяма безопасност по пътищата на територията на общината.

Години наред саморасли дървета и храсталаци край някои отсечки от общинската мрежа поставяха участниците в движението в рискови ситуации. Една от тях е отбивката от автомагистрала „Хемус“ за квартал „Повеляново“, където видимостта на първото кръстовище бе тотално нарушена. Работници, снабдени с моторни резачки, обезопасиха тази отсечка в рамките на утвърдения план-график, установи нарочна проверка на кмета Свилен Шитов.

В обхвата на санитарната сеч попадат крайпътни дървета и храсталаци на територията на цялата община Девня. Това е поредната стъпка на местната власт от изпълнението на стратегическия й приоритет за превенция на пътнотранспортните произшествия. През лятото в Девня бяха асфалтирани десетки улици, изградиха се „легнали полицаи“ по новия държавен стандарт, освежена бе пътната маркировка, монтирани бяха светещи (соларни) знаци и обезопасителни парапети край училища, детски градини и по протежението на бул. „Съединение“ в квартал „Река Девня“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама