Кметът на Шумен се срещна със световната шампионка по кикбокс Полина Галинова

14:29, 09 ное 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Шумен Любомир Христов се срещна днес със световната шампионка по кикбокс в стил К-1 Полина Галинова и нейният треньор Галин Методиев.

Шуменката е само на 15 години, но в началото на септември в Дъблин взе титлата на най-голямата световна кикбокс организация WAKO при девойки младша възраст, в категория до 60 килограма.



На срещата днес Поли показа златния медал и шампионската купа.

На трудният полуфинал шуменското момиче побеждава силната Офелия Маргарян от Русия. В спора за титлата нашата състезателка бие и Силвия Бенцер от Полша, която е световна шампионка за 2014 година.

През май тази година в Сърбия състезателката на СК  „Шуменска крепост” взе сребърен медал от Балканското първенство.

Поли е ученичка в Х клас на СУ „Панайот Волов” в Шумен и съчетава уроците със заниманията в спортната зала.

Нейни треньори са баща й Галин Методиев и Красимир Кирилов.



На срещата днес кметът поздрави Поли с постигнатият голям успех и заяви, че състезателката и наставника й ще получат парични награди. Градоначалникът заяви, че местната власт ще продължи да подкрепя СК „Шуменска крепост”.

Треньорът Галин Методиев обясни, че в клуба тренират над 120 души от 6 до 61 години. Най-много обаче са децата и освен спортни умения наставникът им се грижи да възпита в тях полезни навици.

Пред спортното семейство Любомир Христов сподели, че Общината има намерение да облагороди района около V Основно училище, където кикбоксьорите тренират.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама