Купуват нов микробус за хората в неравностойно положение в Бургас

13:45, 09 ное 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нов специализиран микробус за хора в неравностойно положение ще бъде закупен в Бургас, съобщиха от Общината. С него ще се извършва транспортиране на деца, младежи и лица с множество увреждания. Превозното средство ще разполага с платформа за повдигане на инвалидни колички и възможност за застопоряването им. Бусът ще има и специални места за придружителите на хората с увреждания.

С новата придобивка се осигуряват равни възможности за всеки човек в обществото да се придвижва свободно. Специализираният транспорт ще бъде използван след предварителна заявка. С него хората от целевата група ще могат да посещават лечебни заведения, институции и културни събития - самостоятелно или придружени от лични и социални асистенти. 

Новата придобивка е част от изпълнението на проекта „Подкрепа в семейна среда за независим живот чрез индивидуален подход“, Договор BG05M9OP001-2.002-0229-C001, процедура за безвъзмездна финансова помощ „Независим живот“, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и национално съфинансиране по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Независим живот" по приоритетна ос 2 „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното изключване“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама