Появи се майката на подхвърленото бебе през юни

10:54, 09 ное 16 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Майката на бебето, което бе подхвърлено през юни на стълбищна площадка в жилищен блок във Варна, се е появила. Тя е с лека умствена изостаналост и е заявила пред полицията, че го е оставила за малко, после се заблудила в града и забравила за детето. Това съобщава шефът на Отдела за закрила на детето към дирекция „Социално подпомагане“ Анна Конукова пред в. „Черно море“.

„Почти сме сигурни, че тя е биологичната майка, но за всеки случай от детето са взети проби за ДНК анализ, като резултатите се очакват до дни“, обяснява Конукова. На този етап жената не е изявила желание да си отглежда бебето. То не може да бъде настанено в приемно семейство, тъй като все още няма акт за раждане и ЕГН.

След проведените проучвания се оказало, че е родено в Германия, без да е регистрирано в тамошните регистри. По тази причина от българска страна трябва да се предприемат постъпки за издаване на акт за раждане и ЕГН. Без тях то не може да бъде легализирано като гражданин и да се възползва от придобивките на социалната и здравната ни система.

Бебето в момента е настанено в Дома за медико-социални грижи в кв. „Виница“. Там го наричат Енчо, тъй като бе намерено на Еньовден. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама