Повече автобуси в пиковите часове между Владая и "Княжево" - възстановяват линия 58

10:42, 09 ное 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече автобуси на градския транспорт ще се движат в пиковите часове за деня по направлението квартал „Княжево“ – село Владая.

Решението е на Столичната община и Центъра за градска мобилност след среща между зам.-кмета по транспорт на София Евгени Крусев, изпълнителния директор на ЦГМ Христиан Петров, кмета на Владая Таня Иванова и представители на Инициативния комитет за подобряване на обществения транспот във Владая и „Княжево“ Васил Николов, Евгени Бонев, Любомир Секулов и Любомир Каменски.

Допълнителната линия ще бъде с номер 58. Точните часове на тръгване на автобусите от тази линия ще бъдат обсъдени и предложени от Инициативния комитет, така че да са максимално удобни на хората.

Преди 15 дни жителите на „Княжево“ и селата Владая и Мърчаево блокираха дори международния път Е-79, преди отбивката за Владая, откъдето минава основният автомобилен поток към Перник, Благоевград и останалите югозападни градове, както и с границата с Гърция. Те настояваха дълго време за нови автобуси по линия 59, за възстановяване на линии 22 и 58 и удължаване на маршрута на трамвай номер 5, който да пътува до село Владая, както и за изграждане на велоалея. 

Още през лятото пък зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев обеща подмяна на атобусите и увеличаване на броя им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама