Дават на прокурор шофьор за нерегламентиран превоз на пътници в Стара Загора

10:40, 09 ное 16 25 699 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шофьор на микробус е наказан за нерегламентиран превоз на пътници, а материалите ще бъдат дадени на Прокуратурата, съобщиха от полицията.

Служители на сектори „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора, съвместно със служители на областен отдел "Автомобилна администрация", на територията на община Стара Загора са провели вчера специализирана полицейска операция за установяване и проверка на водачи на превозни средства, извършващи нерегламентиран превоз на пътници.

По време на операцията са проверени 9  автомобила, техните водачи, както и пътуващите в тях лица. При проверка, извършена на бул. "Никола Петков" е установено, че водач на автомобил  "Сеат Алхамбра" – 36 годишен мъж от с. Плоска могила, осъществява нерегламентиран превоз на 8 пътници по направление  Стара Загора - село Хан Аспарухово, които предварително е събрал от района на Автогара – Стара Загора.

За допуснатото нарушение на Закона за автомобилните превози и Закона за движение по пътищта на водача са съставени два акта за нарушения. Предстои материалите по случая да бъдат докладвани на Районна прокуратура Стара Загора.

При извършените проверки на другите осем автомобила не са установени случаи на извършван нерегламентиран превоз на пътници. Установено е едно нарушение от  водач на таксиметров автомобил, който е санкциониран с глоба по фиш.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама