Ефективна присъда получи мъж от Ямбол за изготвяне и разпространение на наркотици

09:48, 09 ное 16 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Калоян Михайлов Михов от Ямбол е признат за виновен в това, че на 04.02.2016 г. в гр. Ямбол в себе си и в ползваното от него собствено жилище в Ямбол, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - 25,907 гр. коноп /марихуана/ на стойност 155,44 лв. и 513,978 гр. метамфетамин на стойност 12 849,45 лв.

Както и  в това, че на същата дата и място без надлежно разрешително е държал прекурсори - солна киселина и толуол - на стойност, за производство на високорисково наркотично вещество-метамфетамин с цел разпространение; съоръжения – две стъклени колби  и  стъклена чаша със следи от белезникаво вещество от вътрешната страна, предназначени за производство на високорисково наркотично вещество с цел разпространение и материали, предназначени за производство на високорисково наркотично вещество - метамфетамин с цел разпространение – престъпление по чл.354а, ал.1, изр.2 от НК.

За двете престъпления на подсъдимия е определено и наложено едно ОБЩО наказание „Лишаване от свобода“ в размер на 2 /две/ години, което да изтърпи при първоначален „общ“ режим в затворническо общежитие.

Съдът е потвърдил взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Наркотикът е отнет в полза на държавата и ще подлежи на унищожаване.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативен съд Бургас.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама