37 машини ще почистват Плевен от сняг през зимата

08:43, 09 ное 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Общо 37 машини са в техническа готовност за първия снеговалеж в Плевен. Това стана ясно на провелата се работна среща на кмета Георг Спартански с представители на четирите  снегопочистващи фирми в общината. В наличност са пясъкоразпръсквачи, лугоразпръсквачи, роторни снегорини за почистване на тротоари, челни товарачи, самосвали.

Осигурени са горива, 500 тона сол и 700 тона пясък

На срещата кметът подчерта, че сега е моментът фирмите да информират за  проблеми, ако има такива, и да потвърдят могат ли да си изпълняват договорите си,,тъй не може плевенските граждани да бъдат превръщани в "заложници",  Ще изисквам максимални усилия от вас и ще осъществявам максимален контрол, категоричен беше кметът.

Фирмите,  които имат договори с общината са „Инжстрой” ЕООД, „Чистота” ООД, „А.С.А. България” ЕООД и ДЗЗД „Бека транс” .    

От фирмите заявиха, че основен проблем за всички тях са паркираните автомобили, особено в по-малките улици, възпрепятстващи достъпа на техника. В такива случаи няма да уважа сигналите на недоволни граждани от такива участъци, коментира кметът.

Присъстващите се обединиха около предложението от „А.С.А. България” греблата да се вдигат в районите на контейнерите за отпадъци, за да се осигури безпрепятственото сметоизвозване. Посочени бяха и редица проблемни участъци с незазимени чешми,  високи подпочвени води и др.

За възникнали не по ваша вина ситуации няма да налагам санкции, интересува ме коректното изпълнение на договорите ви, каза в отговор Георг Спартански. Той допълни, че обмисля ново разпределение на районите за по-голяма ефективност на зимното почистване.

 И този сезон остава практиката приоритетно да се чистят основните пътни артерии и районите около болници, училища и детски заведения.

        

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама