Административният съд в Добрич стартира образователна програма

08:19, 09 ное 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административният съд в Добрич ще работи по образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури” през учебната 2016 – 2017 г. Представяне на темите на лекциите, включени в образователната програма ще се състои на 21 ноември, когато съдът организира Ден на отворени врати.

На представянето ще присъстват директорите на ЕГ “Гео Милев”, ПМГ “Иван Вазов”, СОУ “Климент Охридски” и ФСГ “Васил Левски”. Тези четири училища са определени от Висш съдебен съвет и Регионалния инспекторат по образованието – Добрич да участват в Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури” през учебната 2016 – 2017 г.

В 14.15 ч. председателят на Административния съд Красимира Иванова  ще стартира образователната програма с изнасяне на лекция на тема: “Професия "съдия" и запознаване със статута на магистратите. Представяне на професиите съдия, прокурор, следовател”. Образователната програма се осъществява за втора поредна година по инициатива на Висшия съдебен съвет. Тя е съгласувана с Министерство на образованието и науката и със съответните регионални инспекторати по образованието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама