Отбелязват деня на бащата в Търговище

07:32, 09 ное 16 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За поредна година Клубът на нестопанските организации в Търговище ще отбележи Деня на бащата. За празника, на който се чества бащинството и родителските грижи на мъжете са предвидени много игри и забавления за децата и татковците, обещаха организаторите. Те ще се проведат на 12 ноември в кв. Малчо Малчев.

"Вече стана традиция да отбелязваме Деня на бащата и Седми-цата на бащата през втората седемдневка на месец ноември. Тази година те минават под мотото „Баща на място”- в чест на най- важното място, което може да заема всеки мъж – до сърцето на децата си и рамо до рамо с партньора си.

Денят на бащата и Седмицата на бащата са част от Национална кампания „Да бъдеш баща“. Тя води началото си от 2013 г., когато 10 неправителствени организации се обединяват около целта общественото внимание да бъде насочено върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.

„Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа MenCare. Тя се провежда в повече от 40 държави на 5 континента. Целта на MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на де-цата и отношенията в семейството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама