В Пловдив откриват първата зарядна станция за електромобили

06:44, 09 ное 16 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възможността за производство на градски мини електромобил в Пловдив ще бъдат обсъждани днес по време на първото представяне в града на електромобилните проекти MOBY, изпълнявани с българско участие. Част от събитието е официалното откриване на първата зарядна станция от мрежата на Елдрайв в централната част на Пловдив, съпътствана от пробно каране на електромобили.

От старта на проекта през юни 2016 г. до сега има изградени четири зарядни станции в София и три във Варна, а броят на отдаваните под наем електромобили е над 20. От компанията планират до края на 2017 г. да изградят около 500 точки за зареждане в страната и региона, а броя на предлаганите от тях електрически леки и лекотоварни автомобили да достигне 200.

Автоиндустрията в България генерира годишен оборот в размер на 1.55 млрд евро и в нея са заети над 33,000 души. Според скорошно изследване на Colliers International и Аутомотив Клъстер България, едни от най-динамично развиващите се предприятия са разположени в Южния централен район. Това дава на Пловдив шанс да се превърне в първият български град, производител на електромобили – както за вътрешно потребление, така и за износ.

Събитието, организирано от Българска Асоциация Електрически Превозни Средства (БАЕПС) и Елдрайв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама