Лекарите от МБАЛ „Св.Мина“ в Пловдив против смяната на управителя д-р Карауланова

06:42, 09 ное 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служителите на МБАЛ „Свети Мина” - Пловдив остро се противопоставят на смяната на управителя на лечебното заведение.

„Ние считаме, че от назначаването на настоящия управител д-р Галина Карауланова до момента, болницата започна да се изправя  на крака с малки стъпки и финансовото състояние да се стабилизира“, се казва в протестна подписка, подписана от близо 200 души.

„Считаме,  че в кризисния момент, в който се намира лечебното заведение една смяна би била нецелесъобразна. В рамките на девет месеца д-р Карауланова предприе решителни мерки и действия, които доведоха към постепенно стабилизиране на финансовото състояние на болницата. Приходите в последната година са стигнали 3 млн лева, а средномесечният лимит е нараснал до 264 хиляди лева. Оптимизиран е персоналът на болницата, както и разходите за консумативи и медикаменти. Медицинският съвет на МБАЛ „Св. Мина” смяна, че евентуалното сливане с МБАЛ „Свети. Пантелеймон” ще навреди на пациентите и лечебните заведения“, допълват становището си лекарите.

Припомняме, че на сесията в четвъртък по предложение на кмета Иван Тотев общинските съветници ще гласуват смяната на управителя. Причината е, че тя не е съгласна с подготвяното сливане между болницата и МБАЛ „Св.Пантелеймон“

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама