Зам.-министър Нанков и кметът на Разград правят първа копка за подмяна на водопроводната мрежа в ж.к.“Орел“

16:40, 07 ное 16 25 564 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков и кметът на Община Разград д-р Валентин Василев ще направят първа копка на обект „Реконструкция на водопроводи в ж.к. „Орел“ - гр. Разград“. Събитието е утре от 12 часа в жилищния квартал, на кръстовището на ул.“Ивайло“ и ул.“Добровска“ /до табелата на ж.к. „Орел“/, съобщиха от общинската администрация.

В края на октомври т.г. д-р Валентин Василев подписа договор с ДЗЗД „Водопроводи север 2016“ с предмет „Реконструкция на водопроводи в ж.к. „Орел“, гр. Разград“. Ремонтът ще се прави на два етапа – в западна и източна част на жилищния квартал през настоящата и през следващата година.

Днес е подписан протокол за откриване на строителна площадка с „Интерконтрол-2000“ЕООД за „Извършване на строителен надзор при изпълнение на Реконструкция на водопроводи в ж.к. „Орел“ - гр. Разград“.

МРРБ отпуска целево 2,2 млн.лв., с които ще се ремонтира 6,3 км от уличната водопроводна мрежа, като сградните отклонения в този строеж ще са 120. Така ще се намалят авариите по водното трасе, ще се снижат загубите, хората ще имат редовно вода.

Особено важно е, че този проект се осъществява преди старта на мегапроекта за ремонт и облагородяване на градската среда и квартала, който предстои да се изпълнява със средства по програма „Региони в растеж“. Навременните ремонти на ВиК мрежата ще предотвратят нуждата току що ремонтирани улици и тротоари да се разкопават заради водни аварии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама