Бившето летище в Добрич ще става модерен интермодален терминал

13:02, 07 ное 16 25 1741 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившето военно летище в Добрич ще става интермодален терминал, съобщи кметът Йордан Йорданов. Модерният терминал с транспортно-складови площи ще осигурява обслужване от три вида транспорт - автомобилен, железопътен и авио-. Кметът посочи, че вече е започнала процедура за преотстъпване на голяма част от терена от Министерството на отбраната и за деактуване на имота в общинска собственост.

Новият общ устройствен план на Добрич предвижда бившето летището да се развие именно по този начин. За реализацията ще се търсят инвеститори, каза кметът.

Според автора на ОУП на Добрич архитект Иван Димчев, има всички дадености теренът на бившето летище да стане логистична зона от висок ранг. Освен това е на 42 минути от пристанището във Варна, на 1 час и 5 минути до Силистра, и на по-малко от час до граничните пунктове Йовково и Дуранкулак.

Проектът ще бъде най-мащабната промяна в индустриалните зони в Добрич, която ще насърчи развитието на икономиката и ще осигури много нови работни места и икономиката да се съживи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама