Борисов си промени обещанието, подава оставка при загуба на балотажа

00:39, 07 ное 16 / Политика 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Следващият понеделник, както съм казал, ако загубим балотажа, отиваме на предсрочни избори. Това заяви лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов на импровизирана пресконференция пред партийната централа.

Припомняме, че като започна кампанията Борисов каза пред медиите - "На първи тур съм казал, че ако ГЕРБ загуби тези избори още вечерта подавам оставка“. После в едно интервю пък заяви, че казаното за оставката не важи, ако загуби на втори тур, защото там се омешват всички.

При коментара си тази вечер след президентския вот обаче той заяви, че е всъщност е казал, ако ГЕРБ не е "първа политическа сила". 

"Никога не се отмятам от думите си. Не искам да създам какафония за една седмица в държава", заяви премиерът и добави "понеже имаме морал, дори да имаме инициативен комитет по-силен от нас, ще си поемем отговорността".

Той заяви още, че кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева се е представила добре в президентската надпревара, а за балотажа "ще търсим подкрепа от всички граждани", позиция, която ген. Румен Радев, който завърши пред Цачева на гласуването днес, изказа много по-рано на официална пресконференция в НДК.

Ние сме най-добрата представила се партия. Ще изчакаме да видим крайния резултат. Оттук нататък се мобилизираме максимум до вотри тур, мисля че тогава с тази малка разлика ще можем да ги победими, обясни първата изборна загуба на ГЕРБ лидерът Борисов.

"ДПС и БСП вече играят заедно", каза още Борисов, като допълни, че ще търси подкрепа от РБ и Обединените патриоти.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама