Над 80 състезатели участват в Национален турнир по спортен бридж в Сливен

17:43, 05 ное 16 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 80 състезатели от цяла България, сред които и участници от световна класа, мерят сили в Национален турнир по спортен бридж в Сливен. Проявата се провежда за 15-ти път, като вече се излъчиха победителите на двойки. Това са Иван Нанев  и Юлиян Стефанов от София. За най-добра смесена двойка са отличени Марта Николова и Делян Иванов от София, за най-добра сливенска двойка – Златан Петров и Митко Добрев, а най-добрите сред младежите са Михаил Попов и Тодор Василев от Сливен. Те ще получат наградите си тази вечер, а в неделя ще станат ясни победителите от отборния турнир. За първото място спорят 19 тима. Най-младият участник е на 15 години, а най-възрастният - на 70.

„За първи път състезанието се излъчва директно онлайн в световен сайт по бридж и се наблюдава от зрители от цял свят”, каза председателят на сливенския клуб Христо Дюлгеров, който е организатор на турнира.

Състезанието беше открито от кмета на Сливен Стефан Радев. На събитието присъстваха президентът на Националната федерация по бридж и изпълнителният директор Марта Николова. Турнирът се провежда със съдействието на Община Сливен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама