Паспортна служба ще работи и в неделя заради изборите

17:19, 05 ное 16 25 972 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
И в изборния ден звената “БДС” при ОД на МВР-Сливен и Районните управления на МВР Нова Загора, Котел и Твърдица ще оказват съдействие на българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок на валидност, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност.

За издаване на удостоверение е необходимо гражданите лично да подадат искане в ОД на МВР или РУ-я при ОД на МВР. Работното време на звената на 6 ноември е от 08.30 ч. до 19.00 ч.

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване правото на глас в изборите за президент и вицепрезидент на Р България и за национален референдум се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР или ОД на МВР, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

За времето от 08.30 ч. до 19.30 ч. на 6 ноември в сектор “БДС” при ОД  на МВР Сливен ще се връчват издадени лични карти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама