Млади боксьори на "Дунав" с отличия на държавния шампионат

16:15, 05 ное 16 / Спорт 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Габрово се състоя Държавен личен шампионат по бокс за ученици. На първенството спортен клуб по бокс «Дунав» е бил представен от състезателите Виктор Ламбев (кат. 36 кг.), Самуил Илиев (кат. 44,5 кг.) и Недрел Валентинов (кат. 46 кг.), Виктор Николаев (кат. 65 кг.), Алекс Кехайов (кат. 68 кг.) и водени от старши треньора Кънчо Георгиев.

След достойното представяне на Самуил Илиев и Недрел Валентинов, които отпаднаха рано, последваха силните игри на Виктор Ламбев, Виктор Николаев и Алекс Кехайов, съобщават от клуба.

При 65-килограмовите Виктор Николаев заслужи бронзовия медал след като загуби полуфинала от шампиона и национален състезател Н. Зафиоров.

В по- горната категория до 68 килограма, дебютантът Алекс Кехайов беше равностоен на своя опитен противник от ЦСКА З. Илчев, но съдиите предпочетоха с 2:1 гласа софиянеца и така остана бронза.

Виктор Ламбев е постигнал най- големия успех за момчетата на треньора Кънчо Георгиев. На финала в категория до 36 килограма той се представил добре, но е загубил срещу представителя на „Русе“ Радослав Росенов. 

Треньорът Кънчо Георгиев е заявил след приключване на състезанието, че спортен клуб по бокс „Дунав“ – Русе изпраща една много успешна година, през която състезателите на клуба донесоха радост, поводи за гордост и престиж за русенския бокс и спорт като цяло, съобщават още от клуба.

 „Нашите успехи са нашят принос за каузата „Русе – европейски град на спорта 2016 г. Благодаря на момчетата от всички възрастови групи, които тренират в нашия клуб за неуморната работа, която даде през този сезон своите отлични резултати.

Благодаря и на Българската федерация по бокс, на Община Русе и кмета Пламен Стоилов, както и на всички добри хора, които по един или друг начин помагат на децата да се развиват в спорта. Техните успехи са и ваши! Благодаря! Догодина ще сме още по- силни!“, е заявил Кънчо Георгиев.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама