Потвърдиха присъдата на свещеник за блудство с малолетен

14:32, 05 ное 16 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският окръжен съд потвърди присъдата за блудство с малолетен на 73-годишен свещеник от храма „Св. Димитър Солунски“ в кв. „Владислав Варненчик“. Отец Янко Янакиев окончателно беше признат за виновен, а условното му наказание от 1 година лишаване от свобода повече не може да бъде обжалвано.

Пострадалото момче било дете на разделени родители и живеело с баща си и баба си в кв. „Владислав Варненчик“. Близките му от малък го водели в храма, по-късно то започнало само да ходи там, като подреждало свещи, учело молитви и участвало в неделни литургии. Свещеникът често помагал както на него, така и на цялото семейство, давайки им хранителни продукти, подаръци, дребни суми пари.

На 30 януари миналата година момчето отново отишло в храма, а когато решило да си тръгва – около 10 ч., отец Янко му казал да го изчака пред голям местен магазин, защото имал изненада за него. Свещеникът пристигнал с колата си и завел детето на открития топъл минерален басейн в курорта Св. св. Константин и Елена. Там хапнали храна, донесена от отеца, след което влезли във водата и започнали да играят. Там подсъдимият започнал да целува момчето по устата, а след като то се отдръпнало, заплашил, че ще си тръгне и ще го остави. След като момчето го помолило да не го прави, възрастният мъж продължил с целувките, опипвал го и опитал да му свали гащичките. За да избегне ласките, детето се потопило под водата, но свещеникът започнал да му натиска главата към половите си органи.

Детето излязло от басейна и отишло до оставената в близост чанта на подсъдимия, от която извадило две банкноти, казвайки: „Нямаш пари, а?“. После отново се върнало в басейна, а Янакиев продължил да го целува и да натиска главата му към слабините си.Възмутени от видяното, намиращите се в басейна свидетели се обадили в полицията. Пристигналите на мястото униформени известно време наблюдавали как мъжът прегръща и целува детето и потапя главата му във водата, след което ги отвели в Пето районно управление на полицията.

Съдебният състав отхвърли като несъстоятелни твърденията на Янакиев, че поради напредналата си възраст не е в състояние да извърши блудството и че детето само е провокирало действията му, като му е искало пари. Отхвърлено е и искането на прокуратурата наказанието на свещеника да бъде увеличено на 2 години лишаване от свобода, отложени с 4 г. изпитателен срок. Янакиев ще трябва да заплати на детето 2000 лева за причинени неимуществени вреди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама