Заупокойна молитва за загиналите войници от Добрич бе отслужена на Архангелова Задушница

13:29, 05 ное 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заупокойна молитва за войниците от Добрич, загинали при изпълнение на служебния си дълг, бе отслужена днес от отец Мирослав в клуба на дружество „Военноинвалид”.

По-късно майките на загиналите войничета, както и членове на дружеството, се поклониха на паметната плоча, открита преди пет години. Тя се намира южно от паметника на Хан Аспарух. Идеята за монумента е на Дружество „Военноинвалид” - Добрич и на майките на загиналите войници. С нея Добрич се прекланя пред подвига на мирновременните защитници на Отечеството. „Нашите деца така и не можаха да пораснат, нито да остареят, нито да побелеят. Дано да няма повече почернени майки и побелели бащи, като нас”, сподели майка  загинал войник.



109 са членовете на дружество „Военноинвалид”, което е  част от Съюза на военноинвалидите и военнопрострадалите. Те са от общините Добрич и Добричка. Сред тях има военноинвалиди първа, втора и трета група, родители на загинали войници в казармата, сираци и вдовици на военнослужещи, разказа председателят на организацията Димитър Илиев. Той подчерта, че тя е надпартийна и военно-патриотична.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама