34 прокурори приемат сигнали за изборни нарушения

12:11, 05 ное 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
34 дежурни прокурори в зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив, която включва шест окръжни и 27 районни прокуратури, приемат сигнали за изборни нарушения днес и утре в деня на изборите.

Дейността им ще бъде в изпълнение на Указанията за организацията на работа и осъществяване на контрол за законосъобразност на прокуратурата при провеждане на избори и референдуми, утвърдени със заповед на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров.

Сигнали за евентуално извършени престъпления против политическите права на гражданите, свързани с провеждането на изборите и референдума, следва да се подават до дежурния прокурор в съответната районна прокуратура.

В Районна прокуратура-Пловдив гражданите могат да се обръщат към Гергана Мутафова, районен прокурор на Пловдив и Румяна Зайкова-Калеева, зам.-районен прокурор.

Днес дежурните прокурори ще работят от 8,30 до 18 часа. Утре дежурството съвпада с началото на изборния ден, както е обявен по закон, и приключва един час след обявяване на края на изборния ден от Централната избирателна комисия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама