Учредиха сдружение „Бизнес и иновационен клъстер Русе+”

10:57, 05 ное 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В зала „Свети Георги“ на Областна администрация се учреди сдружение „Бизнес и иновационен клъстер Русе+”.

Сдружението се самоопределя като Клъстер, който има нестопанска цел и ще извършва общественополезна дейност по смисъла на чл.2 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел, съобщават от Областната администрация.

Идеята за създаване на подобна структура се оформи след редица работни срещи, форуми и кръгли маси, на които представители на държавната и местна власт, бизнеса, браншови организации и неправителствения сектор обсъждаха възможности за подобряване на бизнес средата, насърчаване на иновационното мислене и действие и привличане на наши и чужди инвеститори.

Беше констатирано, че има сериозна необходимост от обединяване усилията на всички за изграждане на устойчиви партньорства по темата.

Чрез специфичните възможности и обединените усилия на всички участници Клъстерът ще решава важни въпроси, каквито са качеството на професионалното образование и връзката му с реалните потребности на бизнеса, тежестта на регулаторната нормативна уредба, параметрите на административни услуги и др.

Сред учредителите на Сдружението са Областна администрация Русе, РУ „Ангел Кънчев”, Русенска стопанска камара, Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия Русе, Регионален академичен център Русе, физически лица и други.

Предстои регистрация на Клъстера в съда, разработване на дългосрочна и краткосрочна програма за работа и разширяване на обхвата му чрез приемане на нови членове. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама