На Архангелова Задушница почитаме паметта на загиналите воини

07:47, 05 ное 16 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В първата събота на ноември Православната църква почита Св. Архангел Михаил - Архангелова Задушница. На Архангелова (мъжка) Задушница се отдава почит към паметта на мъртвите, вечна благодарност на офицерите и войниците, загинали за България.

По този повод Военно гробище музей организира Ден на отворените врати, за да могат добричлии да посетят музея и да се поклонят пред подвига на воините, погребани  в мемориалния комплекс. Кметът на Добрич Йордан Йорданов ще положи цветя на паметника на ген.-лейтенант Иван Колев.

Община Добрич призовава гражданите да поднесат цветя на войнишките паметници   - Паметник на ген.-лейтенант Иван Колев, Кръст-паметник на падналите за свободата на Добруджа – 5-7 септември 1916 г., Паметник на загиналите добруджанци в заключителния етап на Втората световна война, Паметна плоча с барелеф на Борис III, Паметна плоча с барелеф на кап. Димитър Списаревски, Паметна плоча с барелеф ген.-лейтенант Тодор Кантарджиев, Паметна плоча с барелеф на полковник Борис Дрангов, паметната плоча на ген.-лейтенант Иван Колев, Паметник  на загиналите военнослужещи  при изпълнение на служебния си дълг.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама