Осъдиха условно наркоман за кражби на велосипеди

19:28, 04 ное 16 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Условна присъда наложи Варненският районен съд на 40-годишен мъж за кражби на велосипеди. В процедура на съкратено съдебно следствие Б. Димов бе признат за виновен, че в периода 20 април – 2 декември миналата година във Варна, в условията на продължавано престъпление, извършил еднотипни кражби на оставени без постоянен надзор велосипеди – два бегача със скорости и детско колело.

Подсъдимият, в стремеж да си осигури средства за закупуване на наркотици, влизал в жилищни блокове или фирмени обекти в големите квартали и набелязвал оставени без надзор чужди велосипеди. Единият велосипед той взел, като влязъл необезпокояван през портална врата в двора на производствена фирма, качил се на оставен там незаключен бегач и напуснал. Действията му били заснети от видеоохранителните камери на обекта. Другите два велосипеда подсъдимият откраднал от междуетажни площадки на блокове в кварталите „Владиславово“ и „Младост“, като се възползвал от отворени входни врати на кооперациите.

Към периода на извършване на кражбите Димов е бил неосъждан.  Районният съд във Варна му наложи наказание от 6 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което отложи с изпитателен срок от 3 години. 15-дневен е срокът за обжалване на съдебния акт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама