Футболният "Нефтохимик" победи за трети път в елита

18:12, 04 ное 16 / Спорт 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Футболният отбор на "Нефтохимик" сътвори нещо много рядко виждано, откакто е в Първа лига. Бургазлии победиха и се измъкнаха от последното място в Първа лига. Загубата отнесе гостуващия "Пирин" от Благоевград с 3:1. Това е третата победа през сезона за „шейховете“, като с нея събраха 11 точки и се изкачиха от 14-а до 12-а позиция за сметка на "Монтана" и "Локомотив" (Горна Оряховица).

Днешният мач на стадион "Лазур" предложи скучно първо полувреме, в което нямаше попадения, а и възможностите за гол бяха рядкост. През втората част обаче малцината зрители в Бургас видяха четири гола и далеч повече интересни моменти.

"Нефтохимик" натисна здраво след почивката и в 53-ата минута Костадин Хазуров беше изведен на отлична позиция в наказателното поле, но стреля неточно.

Пет минути по-късно бургазлии поведоха в резултата. Иван Вълчанов получи топката на левия фланг, влезе към центъра, отвори си позиция за стрелба и с удар от границата на наказателното поле прати топката в близкия ъгъл.

В 60-ата минута домакините пропуснаха чудесен шанс за втори гол, но секунди по-късно при последвалия корнер резултатът все пак стана 2:0. Мариян Огнянов центрира, а появилият се в игра след почивката Марко Ранджелович отбеляза с глава.

В 64-ата минута "Пирин" се върна в мача. Владислав Златинов получи подаване от Тони Тасев и отбеляза с плътен изстрел само две минути, след като влезе като резерва на мястото на Димитър Благов.

Надеждите на благоевградчани да вземат нещо от този мач обаче намаляха драстично само пет минути по-късно, когато Орлин Старокин беше изгонен с втори жълт картон.

Въпреки това гостите можеха да стигнат до равенство, но реферът Тихомир Алексов не уважи основателни претенции за дузпа, след като Николай Дюлгеров спря с ръка изстрел на Станислав Костов.

В последната минута на редовното време Костадин Хазуров сложи точка на спорта. Централният нападател на "Нефтохимик" се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Тони Тасев срещу Мики Орачев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама