Предадоха на съд мъж от Врачанско за изнасилване на непълнолетни момичета

18:07, 04 ное 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура във Враца предаде на съд обвиняемия Р. Ангелов от село Върбица за изнасилване и блудствени дейности с шестнадесетгодишни момичета, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 23.05.2016 г., по време на съборния празник в с. Върбица, шестнадесетгодишните приятелки И.Б. и В.Г. се разхождали в центъра на селото. Там бил и Ангелов, който предложил на момичетата да ги повози с автомобила си. Той ги закарал в местността „Дъбравата“.

Когато пристигнали на мястото, Ангелов издърпал И.Б. от колата, отвел я в гората, където я съборил на земята и безуспешно опитал да й свали дрехите с цел да удовлетвори сексуалните си желания. Плачещото момиче се съпротивлявало на действията на насилника, който в крайна сметка я оставил и се върнал към автомобила.

Другото момиче – В.Г., направило опит да избяга, но било пресрещнато от Ангелов. Той я хванал за ръката и завел в гората, където извършил насилствен сексуален акт.

През това време И.Б. успяла да се обади по телефона на роднините на В.Г., които веднага тръгнали към посоченото от нея място. Двете момичета били прибрани вкъщи, след което уведомили полицията за случилото се.

Предстои да започне съдебен процес срещу обвиняемия Ангелов. За този вид престъпления законът предвижда наказание съответно от 2 до 8 години и от 3 до 10 години „лишаване от свобода“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама