Строят сцена на открито в парка на Минералните бани

17:42, 04 ное 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да се изгради сцена на открито в парка на Минералните бани, на която бургаските самодейни таланти да могат да представят своите изяви. Това предлага общинският съветник от ГЕРБ в Бургас Димитринка Буланова в докладна записка, входирана за обсъждане в местния парламент. В решението се настоява да се възложи на общинската администрация да определи подходящ терен за сцената. Иска се и да се изследва възможност към нея да бъде изградено елтабло със захранване, което е необходимо за озвучаване на мероприятията.

Средствата за новата придобивка ще бъдат предвидени в Бюджет 2017.

Парк Минерални бани е разположен в прекрасна зелена местност и е чудесно място за разходка, пикник, отдих и спорт. Той разполага с градински барбекюта, дървени маси, пейки, спортни и детски площадки. Красивата природа в съчетание с минералната вода и кътовете за почивка са привлекателно място за поколения бургазлии и гости на града.

От дълги години това място е избрано и за провеждането на културни мероприятия, като фестивали, надпявания и празници, организирани от различни неправителствени организации. Там се провеждат Тракийският фолклорен събор „Памет за Тракия“, организиран на Петровден от Тракийското дружество Бургас; „Индивидуално надпяване“ за български народни песни организирано от СП – 204; „Празникът на нефтохимика“; Песни и танци по време на Международния фолклорен фестивал. Част от детските градини на Бургас също използват парка, за да организират „Весели, зелени дни“ през летния период и други събития.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама